Tutorial : Link berkelip-kelip warna pelangi


Assalamualaikum...w.b.t
Alhamdulillah hari ini,Liyana nak buat tutorial link berkelip-kelip warna pelangi,
ok,nak tau benda apa tu?
ok korang cuba buka blog ni...BLOG..



ok lepas tu korang letak je cursor korang kat mana -mana link yang ada di blog itu..
nampak tak dia bertukar jadi warna-warni(tukar-tukar warna)..
dah tau!! jom Liyana ajarkan ,macam mana nak buat..


1.Dashboard->layout->add a gadget->HTML/javascript
2.korang copy kod bawah ni:

 <script src='http://sites.google.com/site/testingsahaja/rainbow.js'/>

3.ok kemudian korang SAVE!!

senang je kan!!ok,kalau dah jadi bagitau liyana tau..
wsalam
~blogger muda~ 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

. Template by Liyana Syafiqah Beautiful Of Iman and Malaysia