Tutorial : header ghaib apabila disentuh.


Assalamualaikum..w.b.t
tiba-tiba hari ini liyana rajin nak buat sampai 2 turial untuk korang.
ok nak tau macam mana nak buat apabila cursor sentuh header dia jadi ghaib(hilang)..

jom ikut tuturial ni.

1.dashboard->template->edit html->proceed->tick expand widget
2.tekan CTRL + F(serentak) dan cari kod ni:

#header { 
3.dah jumpa ,korang copy kod ni  dan paste kan dekat bawah kod tu


#header:hover {
-webkit-transition: 3.0s;
-webkit-transform: rotate(0deg);
opacity:.01;
}
4.PREVIEW dulu kalau dah jadi SAVE
5.kalau tak jadi korang try ikut tutorial dari SINI 

credit to :nabila medan
wsalam
~blogger muda~

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

. Template by Liyana Syafiqah Beautiful Of Iman and Malaysia